elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Elektrik Kullanan Müşterilere Ödeme Yapılıyor!

Birleşik Krallık'ta, yerel bir enerji tedarikçisi olan Octopus adındaki şirket; kurulu sistemleri üzerinde çok fazla güç biriktiğinde müşterilere negatif ödeme tarifesi uygulayarak, elektrik kullanımlarında ödeme yapacak bir kullanım tarifesi başlattı. Bu haberimizde bu tarifenin ayrıntılarını inceledik.



A- A+
06.03.2018 tarihli yazı 6696 kez okunmuştur.
Güneş enerjisi alanındaki yatırımcılardan biri olan Octobus, Nimble adında yeni bir tarife başlattı. İngiltere’de yıl boyunca tüketilen değerlerden daha fazla elektrik üretildiğinde, fazla olan enerjiyi şebekeden dağıtabilmek için şirket tedarikçilere para ödüyor. 

Öncelikli olarak bu sisteme kaydolmak için müşterilerin akıllı sayaçlara sahip olmaları ve devamlı değişebilir fiyatlamayı kabul etmeleri gerekiyor. Müşteriler tarafından talep düştüğünde veya rüzgar tirbünleri ve güneş panelleri tüketilenden çok daha fazla elektik ürettiğinde, Octobus anlaşmasındaki müşteriler; sms, e-posta veya bir cep telefonu uygulaması tarafından uyarılıyor. Bu uyarılarda her ayın fiyat ve kullanımının tam yarım saatlik dökümü yer almaktadır.

 

Fiyatların düşük olduğu dilimlerde, müşteriler çamaşır makinesi ve elektrikli otomobil gibi elektrikli cihazlarını çalıştırabilir veya şarj edebilirler. Böylece daha uygun fiyatlara elektriği kullanmış olurlar. Bu ucuz kullanım süresi şirkete göre; yenilenebilir enerji  fazla enerji depolandığında sık sık gerçekleşebilecek.

Talep, arzı aşıp  toptan satış fiyatı yükseldiğinde ise kullanıcılara daha yüksek fiyat uygulanacak. Şirket, müşterilerin kullanım tarifesinin maksimum tutarını standart elektrik fiyatının yaklaşık 3 katı olan 35p/kWh olarak sınırladı.


 
Bu tarifeyi kullanıcak olan ev sahiplerinin herhangi bir basit elektrikli cihazı şarj etmesinden bile yılda 100 sterlinlik şarjdan tasarruf edebileceğini iddia ediliyor. Bu durum müşterilerin yararına olduğu kadar, fazla enerjiyi ızgaradan kaldırmak isteyen şiretinde işine yarayacak. Ayrıca Octopus, İngiltere'de yerel bir enerji tedarikçisi olmasına rağmen şirketin CEO'su Greg Jackson, muhtemelen yerli olmayan müşterilerin de bu tarifeyi alabileceklerini belirtti.
 
Bahsedilen santral hayata geçirildiğinde,  elektrik altyapısı uzun süreli ciddi başarısızlıkla sonuçlanırsa ve müşteriler tarifeden memnun kalmazlarsa hiç bir ceza almadan tarifeden ayrılabilecekler.

 
Kaynak:

►interestingengineering.com
 
Serap Uygur Serap Uygur Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.