elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya'nın İlk Otonom Tramvayı Yola Çıktı

Siemens’in tasarladığı dünyanın ilk otonom tramvayının testleri yapıldı. Tramvay sahip olduğu radar ve kamera sensörleri sayesinde trafiği dijital olarak görebiliyor. Tehlikeli durumlarda ise güvenlik sistemi anında devreye geçiyor.



A- A+
23.10.2018 tarihli yazı 4732 kez okunmuştur.
Alman firması olan Siemens’in ilk otonom raylı toplu taşıma aracının Berlin’in batısındaki Postdam kentinde ilk denemesi yapıldı. Tramvay ilk denemesinde 6 kilometrelik bir güzergâhta istenildiği şekilde performans gösterdi. Münih’de merkezi olan şirket otonom araçlarda sürücüye ihtiyaç duyulmadığı için bu durumun toplu taşımayı daha ucuz hale getirebileceğini düşünüyor. Tramvay 250 yolcu taşıyabiliyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Otonom (Sürücüsüz) Araçlar Nedir?

Combino adı verilen tramvay, radar ve kamera sensörleri yaklaşan trafiği görebilecek şekilde tasarlandı. Combino, tramvay sinyallerini yorumlayabiliyor ve tramvay duraklarında durabiliyor. Tramvay tehlikelere insanlardan daha hızlı tepki veriyor ve güvenlik sistemi direk devreye giriyor. Deneme için acil bir senaryo da düzenlendi. Bir Siemens çalışanı işaretsiz olan tramvay yolu üzerine bebek arabasını itti. Tramvay sensörler ile bu durumu algılayarak fren sistemini otomatik olarak devreye aldı ve tramvay anında durdu. Bebek arabasının geri çekilmesi üzerine tramvay otomatik sürüş sistemini başlattı ve yoluna devam etti.
 
 
►İlginizi Çekebilir: Dünyanın İlk Otonom Treni

420 çalışanı olan ve yılda 33 milyon yolcuyu ağırlayan VIP'nin yöneticisi Oliver Glaser, “Başlıca önceliğimiz güvenlik ve ikinci olarak, verimliliği de arttırdığını düşünüyoruz.” dedi. VIP firması, çalışan sürücülerin platformdaki mareşal veya engelli yolcular ile çocuk arabalarına yardım etmek için sistemde başka bir kısıma yerleştirileceğine söz verdiklerini açıkladı. Böylece işten çıkarılma gibi bir durum da söz konusu olmayacak. 

         

Kaynak:

Futurism 
Popularmechanics

İlgün Fatma Türkyılmaz İlgün Fatma Türkyılmaz Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.