elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya'nın İlk İnsanlı Yürüyen Robotu |
Method-2

İçindeki bölmede bulunan insanın hareketlerini taklit eden robotlar bilim kurgu dünyasında pek çok farklı yapımda boy gösterdi. Bu robotları hayata geçirmek isteyen Hankook Mirae Technology şirketi, Method-2 adlı robotu geliştirdi. Gövdesindeki cam kaplı bölmede bulunan pilotu tarafından kontrol edilen robot 4 metre boyunda ve 1,5 ton ağırlığında. İlk adımlarını geçtiğimiz günlerde atan robotla ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
19.01.2017 tarihli yazı 7204 kez okunmuştur.

Bu Boyutlarda Başka Bir Benzeri Yok

Güney Koreli mühendisler tarafından geliştirilen insan şekilli dev bir robot, bastığı yerleri inleterek ilk adımlarını attı. Bilim kurgu filmlerinin setlerinde görev almış tecrübeli bir tasarımcı olan Vitaly Bulgarov tarafından tasarlanan robota Method-2 adı verildi. Method-2, 4 metre boyunda olup 1,5 ton ağırlığa sahip. Hankook Mirae Technology’nin geliştrdiği robotun, insan taşıyan ilk çift ayaklı robot olduğu ifade ediliyor. Şirketin yöneticisi Yang Jin-Ho “Robotumuz, insanların korunmasız olarak gitmesinin mümkün olmadığı çok tehlikeli bölgelerde kullanılacak.” diye konuştu.
 
Robotun aşırı büyük boyutları medyanın ilgisini toplasa da yaratıcıları Method-2 projesinin temel başarısının çalışma boyunca geliştirilen teknoloji olduğunu söyledi. Bulgarov, Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda, “Bu robotu geliştirirken şimdiye dek öğrendiğimiz her şey gerçek problemleri çözmek için kullanılabilecek.” diye konuştu. Bulgarov geçmişte Transformers, Robocop ve Terminator gibi filmlerde çalışmıştı.
 

Method-2’nin gövde kısmında oturan bir pilot, robotun hareketlerini kontrol ediyor. İçerideki pilotun kollarının hareketini inceleyen robot, aynı hareketleri kendi 130 kilogramlık kolları ile yapıyor. Çocukluğundan beri kendi robotunu yapmayı hayal ettiğini belirten Yang, bu projeye toplam 200 milyon doların üzerinde para harcamış.

Bu dev robotu oluşturmak mühendisler için oldukça zor oldu çünkü daha önce bu boyutlarda bir robot geliştirilmemiş olması, ortaya çıkan sorunlar konusunda danışabilecekleri bir örnek olmadığı anlamına geliyor.

 

Kullanım Alanı Henüz Belli Değil

Şimdilik Method-2’nin hangi amaçla kullanılacağı netlik kazanmış değil. Ancak bu robotu çalışır hale getirebilmek için geliştirilen teknolojiler gelecekte benzer robotlar üretmek isteyen mühendisler tarafından kullanılabilecek. Yang, şimdiden üretim, inşaat ve eğlence sektörlerinden çeşitli teklifler aldıklarını açıkladı. Ayrıca robotun, ülkenin Kuzey Kore ile sınırında bulunan askeriyeden arındırılmış bölgeye yerleştirilmesi de ihtimal dahilinde.
 


►İlginizi Çekebilir: Kertenkele Robot | Pleurobot

Ancak şimdilik bir güç kablosuna bağlı olarak çalışan ve yürürken dengesini sağlamakta zorlanan robot henüz kullanıma hazır değil. Yang robotun şimdilik bebek adımları attığını, tıpkı insanlarda olduğu gibi önümüzdeki birkaç yıl içinde yürümeye başlayacağını söylüyor. 2017’nin sonunda satışa çıkması planlanan robotun 8,3 milyon dolar bedele sahip olması bekleniyor.


Kaynak:


telegraph.co.uk
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.