elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Büyük Pil Sistemi Kaliforniya'da İnşa Edilecek

Halihazırda yenilenebilir geleceğe giden Kaliforniya, kısa süre önce doğalgazla çalışan üç santralin yerini alması beklenen tarihi bir oylama geçirmiştir. Sonuçlar, tesislerin Tesla tarafından imal edilen lityum-iyon pil sistemi ile değiştirileceğini göstermektedir. Tamamlandığında dünyanın en büyük pili olacak olan sistemin detayları yazımızın devamında.



A- A+
03.12.2018 tarihli yazı 4849 kez okunmuştur.
Kaliforniya'nın fosil yakıtlardan uzaklaşmasına yardımcı olacak oylamada, Kaliforniya Kamu Hizmetleri Komisyonu (California Public Utilities Commission=CPUC), tamamlandığında dünyanın en büyük pili olacak olan sistem için  Pacific Gas & Electric'in teklifini onaylamak için oy kullandı. Bu oylama, enerji santrallerinin yenilenebilir enerji kaynakları ile değiştirileceği ilk zamanlardan beri hayati önem taşımaktadır. Oylama sonucunda, Pacific Gas & Electric'in üç doğalgaz santralinin Tesla'dan gelen birinci sınıf lityum iyon pillerle değiştirilmesi onaylandı.
 


►İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Büyük Lityum-İyon Pili
 
Gerçekleşmesi beklenen sistem, ikisi dünyanın en büyük batarya sistemleri olacak olan dört ayrı enerji depolama sistemini içeriyor. Projenin ne kadar maliyete mal olacağı hakkında ise henüz bir bilgi bulunmamakla birlikte, batarya depolama sisteminin toplam maliyeti, doğalgaz santrallerinin çalıştırılmasından daha ucuzdur.
 
Projenin yönetimi ve Moss Landing Enerji Santrali için 100'den fazla teklif alındı. Sonunda, pil sistemini kurmak için projenin PG & E ile işbirliği yapması onaylanan Tesla oldu. Toplam proje, Kaliforniya'nın güneyinde San Jose kentinde, Tesla tarafından tasarlanıp inşa edilecek ve PG & E'ye ait 183 megawattlık bir tesis dahil olmak üzere dört tesis kurulacak. Diğer enerji şirketleri daha küçük tesisleri yönetecek. Bir 300 megawattlık kurulum Vistra Enerji Corp. tarafından geliştirilecek. Hummingbird Energy Storage LLC, 75 megawattlık bir proje geliştiriyor ve Micronoc Inc., müşteri lokasyonlarında 10 megawatt kapasiteyi kurmayı planlıyor. PG & E, diğer projelerden enerji kapasitesi satın alacak, ancak Tesla altyapısına sahip olacak. Tesla, projenin mühendislik, tedarik ve inşaat işleri için PG & E'yi talep edecek. Bu Tesla'nın en büyük Powerpack pil projelerinden biri olsa da, şirket daha küçük girişimler için de PG & E ile işbirliği yapmıştı. Örneğin iki endüstri liderinin Sacramento'da bir başka elektrik depolama projesi var. 

 
Bu son proje, Kaliforniya'yı yenilikçi enerji politikası konusunda ABD'deki diğer eyaletlerden daha ileriye taşıyacak. Yılın başlarında, güney kıyı devleti yeni evlerde güneş çatı panellerinin kullanımını zorunlu kıldı. Bu durumda, Vali Jerry Brown, Kaliforniya'nın 2045 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji kaynaklarından gereken tüm gücü elde etmesini gerektiren yasayı, Eylül ayında imzaladı.
 
PG & E, 2020 yılı sonuna kadar tüm pil projelerinin çevrimiçi olmasını hedefliyor.


Kaynak:

wonderfulengineering.com
interestingengineering.com


 
 
Merve  SEVER Merve SEVER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.