elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya'nın En Büyük Lityum-İyon Pili

Güney Avustralya, son yıllarda aşırı hava koşullarından oldukça etkinlendi. Kilit enerji altyapısı zarar gördü ve eyalet çapında uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı. Tesla, 100 kWh kapasiteli bir enerji depolama tesisi kurmak için Güney Avustralya hükümeti ile tarihi bir ortaklığa imza attığını duyurdu.



A- A+
13.07.2017 tarihli yazı 11311 kez okunmuştur.
Hükümet, uluslararası enerji endüstrisinden soruna çözüm isteyen ilgi beyanları için çağrı yapan bir süreçte bulundu. Kabul edilen 91 öneriden, Tesla bu hafta kazanan oldu. Şirket, Fransız yenilenebilir enerji sağlayıcısı Neoen's Hornsdale Wind Farm ile birlikte 100 MW/129 MWh Powerpack sistemi inşa edecek. Devrim niteliğindeki güç çözümü Güney Avustralya'nın Jamestown kentinde olacak. Tesla depolama sistemi, rüzgar santralinin sağladığı yenilenebilir enerjiyi depolayacak ve sonra zirve saatleri boyunca elektrik şebekesine gönderilecektir. Tüm lityum-iyon pil sistemi, geniş ölçekte istikrarlı yeşil enerji sağlar. En önemli durum ise, sistemin sürekli ve güvenilir enerji sağlayarak sabit bir şekilde çalışacak olmasıdır.
 


►İlginizi Çekebilir: NASA Mikro Batarya Geliştirdi

Sistemin yıl sonundan önce devreye alınması ve dünyanın en büyük lityum-iyon pil depolama projesi olması bekleniyor. Sistem tarafından 30.000'den fazla eve enerji sağlanabilecek. Powerpack sistemi, büyük bir buzdolabı boyutunda kutu grubuna benziyor ve her biri 1200 kilogram ağırlığında.

Bu, Tesla'nın şimdiye kadarki en iddalı pil projesi durumundadır. Şirket, projenin nihai planlama onayını aldığı tarihten itibaren 100 gün içinde projeyi tamamlayabileceğini belirttiği için çok risk içeriyor. Fabrikada kullanılan pillerin ömrü yaklaşık 15 yıl olacak, ancak 20-30 yıl süren projenin devresi ile değiştirilebilirler.

 


►İlginizi Çekebilir: Batarya ve Piller

Musk yaptığı açıklamalarda dünyadaki en büyük pilden 3 kat daha büyük bir pil yaptıklarını ve tabii ki bazı risklerin olduğunu bildirdi. Pil gücü, Tesla'nın elektrikli otomobillerden uzay araştırmalarına kadar değişen çeşitli projelerinden sadece biridir. Dahili pil paketleri de şirket portföyünün bir parçası. Powerwall olarak bilinen ev tipi pil sistemi, güneş panelleri vasıtasıyla üretilen gücü depolar. Sistemin yerli solar panel kurulumunun arttığı Avustralya'da popüler olduğu kanıtlanmıştır.

Güney Avustralya, Avustralya'daki diğer herhangi bir devreden daha fazla yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor. Evler ve işyerleri arasında 160.000'den fazla güneş sistemi bulunmaktadır. Avustralya Enerji Kaynakları Birliği'nden bir rapor, Güney Avustralya'nın dünyadaki diğer herhangi bir ülkeye göre daha yüksek bir güneş paneli kurulum oranına sahip olduğunu ileri sürdü. Güney Avustralya'daki çatıların % 15'i güneş panelleri ile doludur.

Kaynak:

►Interesting Engineering
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.