elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünya’nın En Büyük Deniz Uçağı |
AG-600

Deniz uçakları hem arama-kurtarma, orman yangını gibi durumlarda hem de sivil ulaşım amaçlı kullanılabiliyor olmasıyla kritik bir öneme sahip olan amfibik uçak türüdür. Çinli geliştiriciler bu tip görevlerde tam teçhizatlı bir uçak kullanabilmek amacıyla dünyanın en büyük deniz uçağı olan AG-600’ü üretti. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
04.08.2016 tarihli yazı 7127 kez okunmuştur.
Deniz uçakları, kara ve denize uyum sağlayarak her iki zeminde de iniş, kalkış ve manevra yapabilmeleri sayesinde ortam şartlarının değişken olduğu durumlarda çalışma süresince kolaylık sağlıyor. Su üstünde durabilen amfibik uçaklar bunu, alt kısmında içi hava dolu haznesi ile sağlıyor. Çin Havacılık Endüstrisi, hem ekstrem görevlerde hem de sivil alanda kullanabilmek amacıyla dünyanın en büyük deniz uçağını üretti. AG-600 isimli amfibik uçak hemen hemen boeing 737 ile aynı boyutlara sahip ancak deniz uçağı olması nedeniyle birçok farklı donanımı bünyesinde bulunduruyor. AG-600’ün özelliklerine bakacak olursak;



►İlginizi Çekebilir: TCG-Anadolu | Milli Uçak Gemisi
 

Genel Özellikleri:

► Kapasite: 50 Yolcu
► Uzunluk: 36.9 m
► Kanat Açıklığı: 38.8 m
► Maksimum Kalkış Ağırlığı: 53,500 kg
► Güç Santrali: 4 adet WJ-6 turboprop, her biri 3,805 kW
► Parvaneler: 6 kanatlı, sabit hızlı
 

Teknik Özellikleri:

► Maksimum Hız: 570 km/saat
► Menzil: 4500 km
► İrtifa: 10,500 m
 


►İlginizi Çekebilir: Uçaklar Nasıl Uçar? 1. Bölüm

Havacılık alanında Airbus ve Boeing gibi şirketler ile çalışmak yerine kendi bağımsızlığını kurmaya çalışan Çin için AG-600 büyük bir önem taşıyor. Bu amfibik uçak, donanımlarının eklenmesiyle hem askeri hem de sivil alanda kullanılabilecek bir potansiyele sahip.

Ag-600 dünyanın en büyük deniz uçağı ünvanını eline geçirmiş durumda. 1940’lı yıllarda yapılan H-4 Hercules uçağı, boyut olarak AG-600’den çok daha büyük olsa da H4 sadece 1947 yılında bir uçuş gerçekleştirebilmişti.


Dünya'nın en büyük deniz uçağı AG-600'ün ayrıntılarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.


 


Kaynak:
 

militaryfactory

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.