elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Disney’in Atlama Yapan Robotu

Disney araştırmacıları harici bir motor veya güç kaynağına bağlantı gerektirmeyen bir robot geliştirdi. Eğlence sektöründe kullanılabilecek ve denge sağlama konusunda araştırmalara örnek olabilecek robot hakkındaki detayları ve çalışma videosunu haberimizde bulabilirsiniz.



A- A+
11.10.2016 tarihli yazı 7081 kez okunmuştur.
Robotlar sağladığı işlevsellik ile iş süreçlerine yaptığı katkıların yanı sıra farklı kesimler tarafından ilgi odağı olması nedeni ile eğlence sektöründe de kullanılıyor. Disney araştırmacıları da eğlence sektöründe kullanılabilecek potansiyele sahip olan ve seri atlama yapabilen bir robot geliştirdi. Bu robot, seri atlama hareketleri yapabilmesini sağlayan teknik özellikleri ile dikkat çekiyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Yarı Robot - Yarı Hayvan | Biobot

Öncelikle robotun fiziksel özelliklerine baktığımızda; 30.5 cm uzunluğunda ve 2.3 kg ağırlığında olduğunu görüyoruz. Şu an itibariyle robot 7 saniyede yaklaşık 19 atlama hareketi yaparak dengesini koruyabiliyor. Ancak araştırmacılar robotun daha uzun süre dik durabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Robotun elektrik enerjisi kullanarak daha uzun süre dik durabilmesi için yüksek hız gerekli. Bu yüksek hızı oluşturmak için de daha yüksek bir kuvvet uygulanması gerekiyor. Araştırmacıların geliştirdiği doğrusal elastik aktüatör robotun bacağı görevini görüyor ve atlama hareketinin ana görevini üstleniyor.
 

Robotun bacakları pil, sensörler ve diğer elektronik bileşenlere bağlıdır. Atlama işleminde gövdeyi düzgün tutmak için bacak açısı iki standart servo motor ile ayarlanmaktadır. Tek ayaklı atlamalı robot denge sorunları incelemek için araştırmacılar tarafından kullanılabilecek. Özellikle eğlence sektöründe gösterilerde bu tip robotların yaygınlaşması bekleniyor.


Disney'in robotu hakkındaki ayrıntılar için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 


Kaynak:

imeche.org

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.