elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Danfoss'tan Yeni VLT® Basınç Transmitteri:
PTU 025

Danfoss, filtre değişimi optimizasyonuyla enerjiden tasarruf sağlayan ve hava kalitesini artıran VLT® Basınç Transmitteri PTU 025’i piyasaya sundu. Detaylar haberin devamında...



A- A+
18.05.2018 tarihli yazı 6625 kez okunmuştur.

Danfoss VLT® Basınç Transmitteri PTU 025’i Piyasaya Sundu

Danfoss, 18-23 Mart 2018 tarihlerinde Almanya'da düzenlenen Messe Frankfurt, Aydınlanma ve Binalar Fuar’ında ErP uyumlu yeni basınç sensörü çözümü PTU 025VLT® Basınç Transmitterini tanıttı.

Filtrenin geç değiştirilmesi, filtresi tıkanan fanlardan kaynaklanan ciddi enerji kayıplarına; filtrenin erken değiştirilmesi ise ürünün kullanım ömrünün verimsiz olmasına neden olmaktadır. Filtre değişimi optimizasyonuyla enerjiden tasarruf sağlayan ve hava kalitesini artıran yeni VLT® Basınç Transmitteri PTU 025; hava işleme ünitesi (AHU) ve rooftop ünitesi (RTU) filtrelerinin ne zaman değiştirileceğiyle ilgili yaygın problemi çözen, entegre bir hava akış kontrolü çözümüdür.


Doğrudan AC sürücüye bağlanan VLT® basınç transmitteri PTU 025 ile ErP havalandırma sistemleri direktifine uymak oldukça kolaydır.

Modül, hızla ve kolayca VLT® HVAC sürücüye monte edilir ve şebekeye veya bina yönetim sistemine otomatik olarak bağlanır. Havalandırma sistemlerindeki filtre basıncı bilgisi, sürücü tarafından önceden tanımlanmış alarmlara ve kontrol parametrelerine göre ölçülür ve analiz edilir. Bu da sürücünün alarm vermesini ve tıkanmış filtrelerin ne zaman değiştirilmesi gerektiğini bildirir.

Devrim niteliğindeki bu ürünün kurulumu hızlı, devreye alınması ve çalıştırılması kolaydır, ayrıca mevcut uygulamalarda kullanılabilir. ErP direktifinde belirtilen sürücü verimlilik gereksinimlerini ve otomatik filtre kontrolüyle ilgili yeni teknik özellikleri de karşılar.

Enerji tüketimi optimizasyonu ve filtre değişimi için en uygun süreyi belirlemesi sayesinde havayı en iyi şekilde temizler ve işletme maliyetlerini de önemli ölçüde azaltır.

Danfoss grubu bünyesinde faaliyet gösteren Danfoss Sürücüleri, değişken hızlı elektrikli motor kontrolünde bir dünya lideridir. Danfoss, 1968 yılından bu yana AC sürücü sektörünün öncülerinden olup bugün sektörün en büyük şirketlerinden biri olarak dünyanın en çok yönlü AC sürücülerinin geliştirilmesi, üretimi ve satışını tutkuyla gerçekleştiriyor. VACON® sürücüleri, endüstriyel uygulamaların optimizasyonu için sağlam bir temel oluşturur. VLT® sürücüler ise, zorlu küresel kaynak yönetimi ve fabrika otomasyonu süreçlerinde önemli bir rol oynar. 0,18 kW ila 6,0 MW güç aralığında çalışan AC sürücülerimiz er türlü motor teknolojisine uyum sağlar.

Daha fazla bilgi için: http://drives.danfoss.com/drivenbydrives/
 


Danfoss Hakkında:

Danfoss, yarının dünyasında daha az kaynakla daha fazlasını yapmaya olanak sağlayan teknolojiler geliştirmektedir. Altyapı, gıda arzı, enerji verimliliği ve çevre dostu çözümlere karşı giderek artan taleplere cevap veren Danfoss’un ürün ve hizmetleri soğutma, iklimlendirme, ısıtma, motor kontrolü ve hareketli makinelerde kullanılmaktadır. Danfoss, aynı zamanda yenilenebilir enerji ve buna ek olarak şehir ve kentsel toplumlarda bölgesel ısıtma alanlarında faaliyet göstermektedir. 1933 yılına dayanan yenilikçi teknolojisi, 100’ün üzerinde ülkede 26 bin çalışanı ve müşterileriyle Danfoss, günümüzde sektörünün önde gelen kuruluşlarından biridir. Şirket hisselerinin çoğunluğu hâlâ kurucu ailenin elinde bulunmaktadır.

Kaynak:



GÜNÜN FİRMASI