elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dalgaların Gücünden Elektrik Üreten Halı Sistemi |
Muddy Seabeds

Günümüzde birçok kuruluş yenilenebilir enerji kaynaklarının göz bebeği olan dalgalardan enerji üretebilmek için çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. Kaliforniya Üniversitesi Berkeley araştırmacılarının deniz dibindeki çamurlardan ilham alarak tasarladıkları halı sistemi dalgalardan enerji üretmeyi başardı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
03.05.2014 tarihli yazı 9749 kez okunmuştur.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları arasında gelgit dalgalarının popülerliği her geçen gün artıyor. Bunun en önemli nedeni istikrarlı enerji kaynağı olması ve günün her saatinde ortalama aynı performansı gösteriyor olmasıdır.

Gelgit dalgalarından enerji üretme çalışmalarında genellikle su altı türbinleri kullanılıyor ancak Berkeley araştırmacıları çok farklı bir proje üzerinde çalışarak halı sistemi tasarladı.



►İlginizi Çekebilir: Tidgen Power System Su Altı Türbinleri


Deniz dibindeki çamurlardan esinlenerek tasarlanan Muddy Seabeds adlı bu sistem temel olarak kauçuk boruların dalgaların hareketlerine göre aşağı ve yukarı yönde hareket etmesine dayanıyor. Boruların hareketi esnasında sistemin altında bulunan hidrolik akışkan basıncı motoru bu hareketleri absorbe ederek elektrik üretiyor.
 




Araştırmacılar, henüz prototip aşamasında olan bu projede 1 metrekarelik sistem ile 2 evin elektrik ihtiyacının karşılanabileceğini açıkladı.

Muddy Seabeds ile güneş panelleri arasında bir kıyaslama yapılacak olursa 100 metrekarelik sistem 6400 metrekarelik güneş paneliyle aynı oranda elektrik üretebilecek seviyede.



Üniversite içinde denemelerine devam edilecek olan Muddy Seabeds projesinin 2 yıldan daha kısa sürede okyanus ortamına aktarılacağı ve 10 yıl içerisinde ticari kullanıma hazır olacağı söyleniyor.



Kaynak:

►Gizmag


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.