elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

BSS Yangından Korunma Sistemleri |
OBO Bettermann

Evimizde, işimizde hayatımızın her yerinde kullandığımız elektrik, telafisi olmayan büyük hasarlara yol açabilir. Elektriğin olduğu her yerde yangın riski bulunmaktadır. OBO Bettermann bu konuda “BSS Yangından Korunma Sistemleri” ile önemli çalışmalar yaparak can ve mal kaybını minimize etmeyi sağlamaktadır. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
25.06.2015 tarihli yazı 15547 kez okunmuştur.
Dünyada yangın konusunda alınan önlemlerin artmasıyla eş zamanlı olmasa da paralel bir çizgi yakalamaya çalışılan yangın yönetmelikleri giderek daha da katılaşıyor. Önemsenmeyen küçük önlemlerin yol açtığı büyük kayıplar kimi zaman maliyetle tanımlanamayacak boyutlara ulaşabiliyor.
 

Binalarda yangın algılama ve yangın söndürme gibi aktif yangın önlemlerinin yanı sıra pasif yangın durdurucu konusunda da şartnamelerin giderek daha belirgin ve keskin bir tanımla kullanıcıları doğru uygulamalar için zorladıklarını görmek umut verici. Yine de maliyetleri düşürmek adına zaman zaman tüm kuralları uygulamak yerine görüntüyü kurtarma eğilimlerinin kendini göstermesi ve konunun tüm detaylarıyla bilinmiyor olması nedeniyle istenmeyen koşulların oluştuğuna tanık olmak mümkün olabiliyor. Bu anlamda genel ürün grupları ve sahip olunması gerekli standartlar hakkında doğru bilgileri yeniden hatırlamak yararlı olacaktır.

► Mortar Harç Uygulaması: Gerek elektrik dağıtım sistemlerinde, gerek mekanik geçiş noktalarında mekanik mukavemetin önemli olduğu durumlarda tercih edilen malzeme grubu I120 standartlarına kadar uygulanabilir.

► Plaka Uygulaması

► Köpük uygulaması

► Yastıklar

► Tuğla bloklar

 


   Yangını durdurma yollarından birisi de yastıklar kullanmaktır.

 


OBO Bettermann BSS Yangından Korunma Sistemleri


► Pyrosit Yangın Durdurucu Köpük

Sadece tek bir yangından koruma ürünü ile daha az montaj uğraşımına ve duvardaki yangın yalıtımının olduğu yerlerde kablo hatlarının ayrılmasına gerek yoktur. Kabloların çapları sınırlandırılmaz. OBO Bettermann Pyrosit 
FBS90 yangın durdurucu köpük, S90 yangına dayanıklılık sınıfı kablo yalıtımlarının oluşturulması için birçok avantaj sağlamaktadır. Yeni yangın durdurucu köpüğün kullanım seçeneklerinin sayısı, günümüze kadar sunulan OBO ürünlerine göre birkaç kat arttı. Tavan geçiş yerlerindeki PVC koruma boruları yerinde kalır ve çıkarılmasına gerek yoktur. Hemen bitişikte yer alan yangın koruyucu köpük yalıtımı ile asgari mesafe sadece 50 mm'dir. 
 


   OBO Bettermann Pyrosit yangın durdurucu köpük, S90 yangına dayanıklılık sınıfı kablo yalıtımlarının oluşturulması için birçok avantaj sağlamaktadır.
 

Plastik elektrik tesisatı borularının da yalıtımdan geçirilebileceğinden dolayı, Pyrosit FBS90 sayesinde ek tesisat donanım uygulamaları da mümkündür. Ürün, bir yangın durumunda köpürür ve zaman alıcı ek yangından koruma boyasının sürülmesini gereksiz kılmaktadır. Malzeme, FBS90-P2 tipi 2 bileşenli malzeme tabancası ile tatbik edilir. OBO Bettermann firmasına ait yangın durdurucu köpük, çok sayıda montaj durumu için uygundur.

 


   Plastik elektrik tesisatı borularının da yalıtımdan geçirilebileceğinden dolayı, Pyrosit FBS90 sayesinde ek tesisat donanım uygulamaları içinde mümkündür.


► BSKH Yangından Koruyucu Kanallar

Yeni BSKH yangından koruyucu kanal, taşıyıcı sistemler üzerine ve mevcut tesisatların altına monte edilebilmektedir. Bu sistem, özellikle çok sayıda ve pahalı profil parçaların kullanılmasını gerektiren tüm kanal montaj yerlerinde kullanılması için çok uygundur. Böylece bir duvardan diğer duvara geçiş, herhangi bir profil parçanın kullanılmasına gerek olmadan doğrudan mümkündür. Doğrudan duvara ve tavana monte edilebilen BSK yangından koruyucu kanal sayesinde, yangından koruyucu tesisat uygulamaları için tüm engeller ortadan kaldırılmıştır.

 

OBO Bettermann, yeni BSKH yangından koruyucu kanal ile serbest geçiş sağlıyor. Tesisatçılar, bu sayede yangından koruyucu kanalların montajı sırasında havalandırma, ısıtma ve sıhhi tesisat gibi sistemleri aşmak için artık uğraşmasına gerek kalmayacaktır.

Kaynak: 

 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar