elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Bilim Tüneli Sergisi İstanbul'da Ziyaretçilerini Bekliyor

Bilimsel araştırmalara sağladığı katkıyla tanınan Max Planck Topluluğu’nun dünyaca ünlü 'Bilim Tüneli Sergisi', 'Türk–Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı' kapsamında İstanbul’da ziyarete açıldı. Detayları haberimizde..



A- A+
06.11.2014 tarihli yazı 8804 kez okunmuştur.
Bilim ve teknolojinin geleceği nasıl değiştireceğini gösteren Bilim Tüneli Sergisi’nde evren, madde, yaşam, karmaşıklık, beyin, sağlık, enerji ve toplum konularında büyüleyici deneyimler yaşayacak ve gelecekte neler olacağını bugünden öğrenebileceksiniz. Bilim ve teknolojiyi laboratuvarın dışına taşıyan son 13 yılda 18 ülkede, 30 şehirde, 10 milyon ziyaretçinin gezdiği sergi, son araştırma buluşlarını ve perspektiflerini dünya çapında başarılı bir şekilde tanıtmaktadır.
 


 
Bahçeşehir Üniversitesi’nin, Max Planck Institute işbirliğiyle Türkiye’ye kazandırdığı sergi, güneş sisteminin en küçük detaylarından nanoteknolojilere, beynin sırlarla dolu dünyasından geleceğin ilaç tasarımlarına, insanın yaşama, öğrenme ve sosyal sistemlerinden füzyon teknolojisine kadar pek çok alanda geleceğin dünyası hakkında ipuçları veriyor. Ana hedef kitlesini her yaştan öğrencinin oluşturduğu ve bilim dünyasından uzakta olanlara da hitap edecek şekilde kurgulanan bu sergi, 12 Şubat 2015 tarihine kadar “Mall Of İstanbul” alışveriş merkezinde ziyaret edilebilecek. 
 


►İlginizi Çekebilir: Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Röportajı

 

Max Planck Institute Nedir? 


Adını Nobel ödüllü Alman Fizikçiden alan Max Planck Topluluğu, kar amacı gütmeyen ileri bilim için çalışan bağımsız bir araştırma kuruluşudur. Max Planck Topluluğu, dünya çapında tanınmışlılığı ile bilim ve teknoloji araştırmalarına önderlik etmektedir. 2006 yılında yapılan bir araştırmada üniversite olmayan enstitüler arasında kurum, bilim araştırmaları alanında 1. olmuş, teknoloji araştırmaları alanında ise 3. seçilmiştir.
 


KAYNAK:

►Bilim Tüneli
Samet Metin Karaman Samet Metin Karaman Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.