elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Atari IoT Sektörüne Giriyor

Oyun konsolları ile tanıdığımız Atari firması, gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurarak Sigfox şirketiyle anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Atari firması akıllı ev aletleri ile karşımıza çıkacak. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
03.06.2016 tarihli yazı 8756 kez okunmuştur.
999999 in 1 kasetleri bizleri her ne kadar hüsrana uğratsa da Atari firması geçmiş anılarımızda büyük bir yer kaplıyor. Hatta birçoğumuz Atari’yi bir firmadan daha çok oyun konsolu olarak görüyor. Oyun konsolu alanında bitme noktasına gelen bu firma artık günümüz çağına ayak uydurarak Sigfox şirketi ile yaptığı anlaşmayla akıllı ev aletleri sektörüne giriyor. Bu yıl başlayacak olan çalışma ile Atari güvenlik sistemleri, ev sistemleri ve evcil hayvan ürünleri üzerine yoğunlaşacak.
 


Oyun konsolu, kişisel bilgisayarlar ve oyunlar üzerine çalışan Atari aslında üretim sürecinde tamamen yer almayacak. Çoğunlukla Sigfox’un üreteceği bu ürünler Atari markası adı altında toplanacak ve kullanıcıya bir nevi ‘güven’ sağlanacak. Ürünlerdeki ar-ge hedefine baktığımızda ise düşük güç tüketimi hedefi göze çarpıyor. Sigfox ürünleri sürekli internete bağlı tutmak yerine kendi tasarladığı özel ağına bağlı tutmayı amaçlıyor ve ürünü mümkün olduğunca kendi ağı içinde çalıştırmayı amaçlıyor. Böylelikle şarj/güç tüketimi yönünden daha cimri ürünler oluşturulabilir. Peki nenlerin interneti sektörüne şirketler neden bu denli ilgi gösteriyor?
 

4. Sanayi Devremi beraberinde birçok yeniliği getiriyor. Akıllı olarak nitelendirilen eşyalar, artık Nesnelerin İnterneti (Iot) sayesinde birbiriyle ve kullanıcısıyla haberleşen eşyalara dönüşüyor. Bu çevrim, günlük işlerde bile konfor, güvenlik ve daha az maliyet sunabiliyor. Bu dönüşümün popülerliği ve sektördeki büyüme potansiyeli ile birçok firma artık nesnelerin interneti alanına yöneliyor.


Kaynak:


Theverge
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.