elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Arduino'nuz Yazıcıdan Olsun! |
PAPERduino

Arduino üretmenin veya bir Arduino devresi kurmanın yazıcıdan çıktı almak kadar kolay olduğunu düşünün. Sizce nasıl olurdu? Bu yazımızda kendi Arduino Pro Mini devre kartınızı bir kalem, ve yüksek iletken bir mürekkep kullanarak nasıl yapacağınızı anlatacağız. 15 dakika içinde devre kartı çıktınızı alabilir, bileşenleri yapıştırıcı ile yerleştirebilir ve kullanılabilir hale getirebilirsiniz.



A- A+
09.05.2014 tarihli yazı 13985 kez okunmuştur.
İlk ihtiyacımız olan şey devre şematiği. Şematiği EAGLE PCB programı yardımı ile kendiniz çizebileceğiniz gibi daha deneyimsiz kullanıcılar için Arduino resmi sitesinden şematiği indirebilirsiniz.
 
Çizim yapacak kullanıcılar için dikkat! Kullanacağımız kalem, yazıcı için kullanıldığında, sadece çizgisel hatları çizebiliyor, dairesel şekillerin içerisini dolduramıyor. Bu yüzden daire şekillerimizi iç içe geçen hatlar şeklinde tasarlıyoruz.
 


Programımızla tasarım işlemlerimizi bitirdikten sonra sıra çıktımızı almaya geliyor. Devre çizici kalemimizi bant yardımı ile sarıyoruz ve yeterli kalınlığa ulaşmasını sağlıyoruz. Böylece kalemimizi yazıcımıza monte edebileceğiz. Resimde görüldüğü gibi kalemimizi yerleştirdikten sonra asıl eğlenceli işe geçiyoruz! 3-2-1 Motor! Yazdırma işlemimizi başlatıyoruz ve işlemimiz bitene kadar şaşkınlıkla yazdırma işlemini izliyoruz. İşleminiz sonlanmasını beklerken kendinizle gurur duymak ve hali hazırda yanınızda bulunan kahvenizi yudumlamak için bol bol vaktiniz var. Kahvenizin devreye dökülmediğinden emin olmanız şartıyla tabi ki.
 
 


 
Artık yazdırma işlemimiz bittiğine göre bileşenleri ekleyebiliriz. Bileşenleri eklemek için uğraş gerektiren lehim işleri gerekmiyor. Sadece yapıştırıcı ve biraz koordinasyonla işimizi kolayca halledebiliriz. Devre kartımız küçük olduğu için yapıştırıcı üzerine bileşenleri yerleştirmekte yardımcı olacak bir cımbız kullanmak oldukça faydalı. Bu şekilde gereken simetriyi yakalayabiliriz. Bütün bileşenleri eklediğimize göre kendi üretiminiz olan Arduino Pro Mini’niz hazır! Artık gurur duymaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz!
 

 

 
Donanım kısmı bitttiğine göre yazılım kısmına geçebiliriz. Mikrodenetleyeciye Arduino IDE’sinden Bootloader yükleyerek Paperduino kartınızı çalışabilir hale getirebilirsiniz.
 

 


Son derece yaratıcı ve modernize devre kartınız artık hazır, hem de kendi gayretlerinizin ürünü olarak! 



Kaynak

► instructables.com

Hakan Çolakoğlu Hakan Çolakoğlu Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar