elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

700'den Fazla Uydu ile Uzay İnterneti

FCC (ABD Federal İletişim Komisyonu) Başkanı Ajit Pai, komisyonun OneWeb şirketine, yörüngeden Dünya’ya internet gönderecek uydular için izin verildiğini açıkladı. Şirketin amacı alçak yörüngeye 720 adet uyduyu, hareketli uydu teknolojisi (NGSO) kullanarak yerleştirmek ve tüm dünyada kullanılabilecek yüksek hızlı internet hizmeti sunmak.



A- A+
18.07.2017 tarihli yazı 7737 kez okunmuştur.

2000 Yılından Bu Yana Çalışmalar Sürüyor

Ünlü İngiliz iş adamı Richard Branson tarafından desteklenen OneWeb, 2000 yılından bu yana uzaydan Dünya’ya internet gönderecek uydu sistemi geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin amacı düşük yörüngeye 720 adet uyduyu, hareketli uydu teknolojisi (NGSO) kullanarak yerleştirmek ve tüm dünyada kullanılabilecek yüksek hızlı internet hizmeti sunmak. Böylece karadan erişilmesi zor olan tüm bölgelere de internet verilebilecek.
 

Ayrıca OneWeb 2022’ye kadar internet bağlantısı olmayan bütün okullara internet hizmeti sağlamayı, 2027’ye kadar da dijital ayrımı ortadan kaldırmayı amaçlıyor.
 

Şirketler Onay Bekliyor

Uzay interneti için çalışan tek şirket OneWeb değil. Aralarında Boeing, ViaSat, Telesat ve SpaceX'in de bulunduğu birçok şirket aylardır FCC’den uydu sistemi kurmak için onay bekliyor. FCC Uluslararası Büro Yöneticisi Tom Sullivan bu başvuruların arasında iki uydu kullanan bir sistemden, 4000 uyduluk sisteme kadar bir çok farklı uygulama olduğunu söylüyor.
 


►İlginizi Çekebilir: İnternetin Karanlık Yüzü: Deep Web

Pai’nin açıklaması, OneWeb’e izin verse de aslında bu alanda sadece ilk adım olarak anılabilir. FCC Üyesi Michael O’Rielly'e göre, bu sistemlerin büyüklüğü birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Mevcut uydu sinyallerinin etkilenmesi ya da yörüngede oluşan uzay çöplüğü bu sorunlardan yalnızca bazıları. Ayrıca OneWeb’in onayında birden fazla koşul bulunuyor. Mesela bazı frekanslara erişim Çok Kanallı Video Dağıtım ve Veri Servisi (MVDDS) tarafından kısıtlanabilir. Engeller olsa da FCC’den gelen bu haber OneWeb’in uzay internetini hayata geçirme anlamında somut adımlar atmasını sağlıyor.

OneWeb’e göre şirket öncelikli olarak 10 adet uyduyu 2018’in başında yörüngeye gönderecek. Daha sonra geriye kalan uyduların da 2019’da gönderilmesi planlanıyor.


Kaynak:

► The Verge
► FCC
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.