elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

3 Yıl İçerisinde Hollanda’nın Tüm Trenleri Rüzgar Enerjisi ile Çalışacak!

2014 yılında yapılan bir anlaşmaya göre günümüzde Hollanda’daki elektrikli trenlerin yarısı rüzgar enerjisi ile çalışmakta. Demiryolu şirketleri ile elektrik üretim şirketleri arasında yapılan yeni anlaşmalar, bu rakamı daha da yukarı çekmeyi hedeflemekte. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
18.10.2015 tarihli yazı 8469 kez okunmuştur.
Demiryolu teknoloji raporları ve şirketler arasındaki anlaşmalar, 2018 yılından itibaren Hollanda'daki tüm elektrikli trenlerin tamamının rüzgar enerjisi ile çalışacağını gösteriyor.


Elektrikli trenler için gereken enerji ülke içerisinde, Belçika’da ve ayrıca yakında bulunan İskandinav ülkelerindeki rüzgar tarlalarından sağlanıyor olacak. Proje ayrıca Avrupa’da ve Dünya'da yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik büyük bir örnek olacak. Her gün yaklaşık 1,2 milyon yolcu taşıyan demiryolu ağı, bu yıl rüzgar enerjisi kullanılmaya başlamadan önce yaklaşık olarak 550 kiloton karbondioksit açığa çıkardı. Bu rakamın aşağı çekilerek sıfıra düşürülmesi ümit ediliyor.



Hollanda vatandaşları son zamanlarda karbondioksit salınımının azaltılması yönünde yöneticilere sık sık uyarılarda bulunuyordu. Dolayısıyla yapılan bu proje karbondioksit salınımını azaltma yönünde atılan adımlardan büyük bir tanesi olarak görülüyor.
 
 

Kaynak:

►PopularScience

Yazar: Hasretcan Karakaya
Hasret Can Karakaya Hasret Can Karakaya Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.