elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2018'de Doğalgaz %50 Daha Ucuz Olacak!

Özellikle kış aylarında bütçe açısından büyük sorun olan doğalgaz, Genel Energy'nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil'in açıklamalarına göre 2018'den itibaren %50 daha ucuz olacak. Detaylar haberimizde.



A- A+
25.11.2014 tarihli yazı 7090 kez okunmuştur.
Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye gelecek olan gazın önemini vurgulayarak, Türkiye'nin, Bağdat ve Erbil arasındaki enerji barışının garantörü olduğunu ve şu an 12-13 dolardan alınan doğalgazın 2018'de 7 doların altına düşerek %50 ucuzlayacağını söyledi. 2007'den bu yana üretimlerini istikrarlı bir şekilde artırdıklarını belirten Serpil, günde 240 bin varil petrol üretildiğini ve gelecek dönemlerde bu sayıyı 350 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
 
 
 
 
 
 
Kuzey Irak'taki bütün petrolün, kimin petrolü olursa olsun bölgede sadece Türkiye'ye gelebileceğini anlatan Sepil, "Boru hattının diğer ucu bizde olduğuna göre ve doğalgazda da öyle olacak, Türkiye bölgede ekonomik açıdan garantör durumuna geliyor. Politik olarak da Irak'ın tek parça kalması, Türkiye'nin çok istediği bir şey olarak gerçekleşmiş olur" diyerek konununu önemini vurguladı.

 
 
 
 

 
►İlginizi Çekebilir: Doğalgaz Kombine Çevrim Santralleri
 
 
CNBC-e'ye değerlendirmelerde bulunan Mehmet Serpil en önemli projenin 2018'de Kuzey Irak'tan Türkiye'ye gelecek olan gaz projesi olduğunu ve bu proje ile doğalgazın %50 daha ucuz olacağını söyledi. Türkiye'nin bölgede Bağdat ve Erbil arasında enerji barışının garantörü olduğunu vurgulayan Mehmet Serpil, doğalgazın ülkemizde Rusya ve İran'a ödenen fiyatların çok altında olacağını söyledi.
 
 
Kaynak:

►Cnbc-e
 
Osman Öztürk Osman Öztürk Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır