elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2015'in En Çok İlgi Çeken 10 Güncel Haberi

2015 yılı birçok teknolojik gelişmeyi sizlere aktardık, siz değerli okuyucularımızda büyük bir ilgiyle takip ettiniz. Bu yazımızda 2015'e genel bir bakış yaparak ve 2015'in en ilgi çeken haberlerine göz atacağız.



A- A+
31.12.2015 tarihli yazı 6118 kez okunmuştur.

TRT Ultra Yüksek Çözünürlüklü 4K TV Test Yayınına Başladı!

Mevcut teknolojiler olan SD ve HD yayınlara göre çok yüksek çözünürlükte görüntü kalitesi sunan Ultra HD 4K görüntü teknolojisi TRT, Türksat ve Vestel ortaklığıyla artık Türkiye’de. Ekran büyüdükçe görüntü dağılma sorununu ortadan kaldıran Ultra HD 4K sistemi, yüksek çözünürlüğü ile görüntüdeki gerçekçiliği de artırıyor. Türksat 2A uydusu üzerinden ücretsiz olarak test yayınına başlayan Ultra HD 4K yayını, uydu teknolojilerinde bir ilke daha öncülük yapıyor.


 
 


 

Kayıp Malezya Uçağı İçin Çılgın İddia: “Hala Tek Parça Halinde..”

Malaysia Airlines 370 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçak, 227 yolcu ve 12 mürettebatı ile 8 Mart 2014 tarihinde Kuala Lumpur – Pekin seferi sırasında uçuşa başladıktan 40 dakika sonra esrarengiz bir şekilde kaybolmuştu. O günden beri her türlü arama çalışmalarına rağmen uçak hala bulunamadı. Peki bu Malezya uçağına ne oldu? Bu konu ile ilgili havacılık uzmanlarından çeşitli delillerle desteklenen önemli bir iddia geldi: “Uçak hala tek parça halinde..”
 

Lehimle Başyapıt | El Yapımı Elektronik Saat

Lehim ve yarı iletkenlerle yapılan muhteşem saat ile ilgili yaptığımız haber, 2015 yılının en çok ilgi çekenleri listemizde yer aldı.
 

 
 

 

Robot Yarışmaları 2015 Takvimi

Türkiye'de üniversiteler ve farklı kurumların düzenlediği robot yarışmalarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Yarışmalar çizgi izleyen, sumo, çöp toplayan, yangın söndüren gibi bir çok farklı kategorilerdeki robotların rekabetine sahne oluyor ve ortaya görsel bir şölen çıkıyor. Bu yarışmalar katılımcılarının kendilerini geliştirmeleri için de bir fırsat olarak görünüyor.
 

 

 

Şeffaf Güneş Panelleri Evinizdeki Bütün Pencereleri Güç Kaynağına Dönüştürecek!

Michigan State Üniversitesi’ndeki bir grup araştırmacı sonunda tamamen şeffaf bir güneş paneli yapmayı başardı. Üretilen bu paneller yakında dünyadaki tüm pencerelerin yerini alabilir. Bu durum, yalnızca pencerelerle de kısıtlı değil; telefon camları, otomobiller kısacası şeffaf ve elektriğe ihtiyacı olan her yer demek mümkün olacaktır.
 
 

Havadaki Radyo Sinyallerini Gösteren Uygulama | AoR

Her geçen gün etrafımızdaki radyo dalgaları hızla artmaktadır. Wi-Fi vericileri, GSM kuleleri, GPS uyduları gibi birçok kaynaktan yayılan sinyaller etrafımızı sarsa da henüz bunları göremiyoruz. Ancak telefonunuza indirebileceğiniz bir programla bu mümkün hale geldi.

Solar Priz | Window Socket

2013 yılında piyasaya hızlı bir giriş yapan 'Solar Window Socket' kullanıcıları her geçen gün artmakta. Yurt dışında yaygın olarak kullanılmaya başlayan bu cihaz pratikliği ile hayat kurtarabiliyor.


 

 

Elektriğin Formülü: 2 Yemek Kaşığı Tuz + 1 Bardak Su

Her geçen gün gelişen teknolojiye rağmen dünya üzerinde elektrik sıkıntısının yaşandığı birçok bölge bulunuyor. Salt Corp isimli şirket, bu bölgelerdeki insanların aydınlatma ve küçük güçlü aletlerde şarj sorununa çözüm bulabilmek için farklı bir alternatif enerji kaynağı üretti.
 

Enerji Depolamada Sıra Dışı Yöntem | Su Altı Depolama Balonları

Geleneksel enerji sistemlerinin alternatifi olan güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi sistemlerin enerji sektöründeki payı her geçen gün artmakla beraber, bu sistemlerin zayıf ve yetersiz kaldığı durumlarda geleneksel enerji sistemleri ile ihtiyaç karşılanmaktadır. İşte bu noktada Kanadalı Hydrostor şirketi dünyada ilk kez yenilenebilir enerjiyi basınçlı su altı hava balonları ile enerji depolayabilecek bir sistemi icat ettiklerini Kasım 2015 tarihinde duyurdu.
 
 

 

Ücretsiz Motor Arıza Tespit Keşif Kampanyası

Shunt Technologies, kestirimci bakım kapsamında ödüllü ve patentli teknolojisiyle, tüm dünyada büyük ilgi gören Artesis AMT sistemini, ücretsiz olarak motor arıza keşif kampanyasıyla tesisinize getiriyor.
 

 
 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.