elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2013 Yılının En Çok İlgi Çeken 10 Sektör Haberi

Geride bıraktığımız bir yıl içerisinde gerek sektörlerdeki gelişmeleri gerekse firmalardaki atılımlar ve çalışmaların nabzını tutarak haberlerimiz ile siz değerli okuyucularımıza aktarmaya çalıştık. 2013 yılında yapılan işe alımlar, kurulan santraller, girişimcilik kavramı, fuarlar ve iş fırsatları, verimlilik çalışmaları, şirket atılımları alanlarındaki en çok ilgi gören ve konuşulan haberlerimizi sizler için derledik.



A- A+
28.12.2013 tarihli yazı 10104 kez okunmuştur.
Enerji Sektöründe Bir Devlet Kurumu ​| TEMSAN

Dere ve akarsulardan enerji üretimini gerçekleştirmek amacıyla mikro ve mini türbin imalatı yaparak, son 28 yılda 15 hidroelektrik santrali kurulumu gerçekleştiren TEMSAN, gün geçtikçe enerji sektöründe önemini arttıran bir devlet kurumu. Temsan hakkında bütün detayları haberimizde bulabilirsiniz.
 
  

 
ELSE Enerji 500 kWp Kapasiteli İlk Projesini Tamamladı

Güneş enerji santralleri son dönemde enerji firmalarının büyük yatırımlar gerçekleştirdiği bir alan. TEDAŞ Genel Müdürlüğü onayı ile Else Enerji tarafından gerçekleştirilen 500 kWp kapasiteli çatı üzeri güneş enerji santralinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
 

 
Dünya'nın En Büyük İlk 10 Teknoloji Şirketi ve Büyüme Oranları

Dünyanın en büyük muhasebe, denetim, vergi ve yönetim danışmanlığı hizmeti sunan Deloitte firması, yayınladığı “Tüketici Ürünlerinin Küresel Güçleri 2013” başlıklı raporu ile şirketlerin toplam satış rakamlarını ve tüketici ürünleri şirket sıralamalarını yayınladı. Türk markaları Arçelik ve Vestel’in de bulunduğu sıralamarı ve raporun detayını haberimizde bulabilirsiniz.
 


Kaizen Nedir? Kaizen İle Verimlilik Nasıl Attırılır?

Son dönemlerde profesyonel şirketlerin üretim süreçlerine bakıldığında kaizen verimlilik programlarının büyük katkılar sağladığını görmekteyiz. Küçük ve etksiz gibi görülen hataların firmanın maliyet tablolarına etkisine bakıldığında azımsanmayacak büyüklükte. Üretim sürecinde yapılan küçük değişikliklerin maliyet ve verimlilik üzerindeki etkilerini bu yazımızda bulabilirsiniz.
 



Girişimci Doğulmaz, Girişimci Olunur

Apple CEO’su Steve Jobs elde ettiği başarılardaki en büyük sırrının, sahip olduğu girişimcilik ruhundan geldiğini birçok defa açıklamıştır. Bu yazımızda girişimcilik dendiğinde akla gelenleri, fikrin değere dönüştürüldüğü girişimcilik yolculuğu hakkında birkaç örneği inceleyebilirsiniz.
 
 

TÜBİTAK Personel Alımı

Tübitak tarafından 2013 yaz döneminde uzman, uzman yardımcısı ve proje personeli istihdamı yapıldı. Hangi müdürlüklere hangi bölümlerden personel alındığını ve görev tanımlamalarını yazımızda bulabilirsiniz.
 
 

2013 Yılında Hangi Şirket Kaç Kişiyi İşe Alacak?

Teknolojiden inşaata, sağlıktan perakende sektörüne kadar birçok sektörün öncü şirketlerinin 2013 yılında kaç kişiyi işe alacaklarını sizler için yazımızda derledik.
 

 
Azerbaycan’da İş Fırsatları

2013 yılının başlangıcında Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından konuk ülke Azerbaycan ve Türk yapı Sektörü 2012 değerlendirme toplantısı düzenlendi. Türk girişimciler için Azerbaycan’da iş fırsatlarının tartışıldığı toplantıda Azerbaycan’da yatırım yapmanın pek çok avantajı olduğunun altı çizildi. Detaylar haberimizde.
 

 
WIN Otomasyon Fuarı 2013-İstanbul

Türkiye ve Avrasya Bölgesi imalat endüstrisinin en önemli fuarı olan WIN - World of Industry her sene olduğu gibi bu sene de yoğun ilgi gördü. Siemens, Bosch Rexroth, Schneider, Mitsubishi, ABB ve VİKO gibi lider yerli ve yabancı firmaların bulunduğu fuarı gidemeyenler için değerlendirdik. Bu önemli fuar ile ilgili detaylar haberimizde.
 
  
 
Ülkemizin En Büyük GES Yatırım İhalesini 'Solarturk Enerji' Kazandı

Haziran ayında Malatya İnönü Üniversitesi’nin yatırımını yaptığı ülkemizin en büyük Güneş Enerji Santrali (GES) olan, 5MW' lık Güneş Enerji Santrali komple elektrik yapım işi ihalesini Solartürk Enerji kazandı. PV modül üreticilerinden olan Solartürk Enerji bu ihalenin istihdam artışında da önemli bir rol oynayacağına değinerek elektrik mühendisleri aradıklarını da sözlerine ekledi. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.
 


►Sizin için yılın en iyi sektör haberi hangisiydi?

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır