elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2012 yılının teknolojik ürünleri

Başta 2012 yılı olmak üzere gelecekte teknolojiye yön verecek olan ürün ve servislerin kıyasıya rekabetine sahne olacak



A- A+
01.01.2012 tarihli yazı 3935 kez okunmuştur.


Consumer Electronics Show (CES) 2012’ye iki hafta kaldı. Las Vegas’ta düzenlenecek olan fuarda endüstrinin önde gelen oyuncuları inovasyon odaklı ürünlerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Fuar öncesinde yayımlanan analist notlarında etkinlikte beş trendin öne çıkması bekleniyor.





ULTRABOOK



Laptop ve tablet bilgisayarların etkili olduğu dizüstü bilgisayar pazarının en yeni oyuncularından ultrabook serisi, süper ince, güçlü işlemci özellikleriyle anılan bilgisayar sınıfından oluşuyor.Intel’ın işlemcisiyle destekli bu serinin 40’a yakın ürünün üreticiler tarafından fuarda sergileneceği öngörülüyor. Apple’ın MacBook Air ile etkili olduğu pazarda ürünlerin 2012 ile birlikte piyasaya çikması bekleniyor. Bu kategoride fiyatın 800-1.000 dolar aralığında olması ilgiyi artıracak gibi duruyor. 





TABLET PC, AKILLI CEP



Apple’ın iPad ve iPhone ürünleriyle harekete geçirdiği bu iki kategori kesinlikle 2012’nin yıldız adayları liginde öne çıkıyor. İşletim sistemi tarafında Google’ın Android yüklü ürünleri ile Windows 8 yüklü tablet ve akıllı cep modellerinin fuarda ciddi savaşa gireceği belirtiliyor. 





İNTERNET MAKİNELERİ



İnternete bağlı cihaz tarafında 2012’yle birlikte büyük değişim yaşanması bekleniyor. Kullanıcıların hayatında daha fazla internet olması adına otomobilde, ev ürünlerinde ve sosyal yaşamda her an her yerde online bağlantı destekli ürünler fuarda görücüye çıkacak. 





DİJİTAL SAĞLIK



Son yıllarda General Electric, Philips gibi firmaların büyük yatırım yaptığı sağlık teknolojileri tarafında fuarda yenilikçi ürünler sergilenecek. Özellikle akıllı cep telefonu ve tablet PC’lerle uyumlu sağlık çözümlerinin fuarda büyük ilgi görmesi bekleniyor. 





WINDOWS 8



Yazılım devi Microsoft’un işletim sistemi pazarında büyük umutlar beslediği Windoqs 8 platforumunun yeni nesil özellikleriyle kullanıcı tarafında önemli çıkışa imza atması bekleniyor. 










Yapay zeka destekli, yenilikçi özelliklerle süslü işletim sistemine hızla üreticilerin adapte olacağı ifade edilirken, fuarda bu sistemle çalışan birçok farklı kategoride ürün tanıtılacak. 



Kaynak: Milliyet



 






 



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.