elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü

Geçmişin köklü ve son yılların popüler sektörü olarak adlandırılan Telekom, 17 Mayıs'ta kendi gününü kutlayacak. Gelişmiş adı ile Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü, her yıl düzenli olarak kutlanan, geniş organizasyonları barındıran , bilişim sektörü ve iş adamlarını bir araya getiren bir gün olarak biliniyor. Gelin haberimizde 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü'nü tanıyalım.



A- A+
17.05.2015 tarihli yazı 9222 kez okunmuştur.

Telekomünikasyon Günü 

Her yıl 17 Mayıs'ta kutlanan bugünün merak sorusu neden 17 Mayıs? Merkezi Cenevre olan Uluslarasrası Telekomünikasyon Birliği (ITU)'nin kuruluş günü olan 17 Mayıs, bu önemli günün tarihi olma hakkını üstlenmiştir. 1865 yılında kurulan Uluslarasrası Telekomünikasyon Birliği tüm dünyanın yanı sıra Türkiye'de de büyük öneme sahip. Aralarında Osmanlı Devleti’nin de bulunduğu yirmi ülke tarafından ilk olarak Paris’te kurulmuş. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü olarak kutlanmaktadır.
 
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU)'ne bağlı tüm ülkelerde belirlenen ortak tema çerçevesinde dünyanın dört bir yanında iletişim ve telekomünikasyon sektörlerinde gelecek vizyonunun masaya yatırıldığı etkinliğin Türkiye ayağında, her yıl sektörün tüm paydaşlarını temsilen üst düzey panelistler yer alıyor. Amacı bütün topluma internet ile birlikte Bilgi Teknolojileri ve İletişim (ICT) teknolojileri hakkında bilincin ve kullanımın arttırılmasını sağlamaktır. Çalışmalarından aldığı sonuç amacını başarıyla yerine getirdğini gösteriyor.
 

Telekomünikasyonun ülkemizdeki gelişimi ve izlenen çalışmaları için ülkemizde bu sektördeki şirketlerin kurumsal olarak üye olduğu iki sivil toplum örgütü mevcut. Telkoder ve TÜTED (Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği).Genellikle Dünya Telekomünikasyon Günü etkinliklerini ve organizasyonunu TÜTED üstleniyor.
 


 İlginizi Çekebilir : TÜTED Yenilendi

 
TÜTED, bu seneki Telekomünikasyon Günü etkinliklerini 29 Mayıs'ta düzenleyecek.Ayrıntılı bilgi için http://www.tuted.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 


Kaynak:
►TÜTED


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.